Иран никога не е изоставял дипломатическите усилия за отмяна на суровите

...
Иран никога не е изоставял дипломатическите усилия за отмяна на суровите
Коментари Харесай

Иран убеждава, че не е напускал масата за преговори по ядрената сделка

Иран в никакъв случай не е изоставял дипломатическите старания за отмяна на суровите наказания, наложени на страната, откакто Съединени американски щати напуснаха нуклеарната договорка. Това съобщи представителят на иранското външно министерство Насър Канаани, представен от ИРНА.

" Правителството на Иран в никакъв случай не е напускало масата за договаряния и е посочило готовността си да води съществени и основни диалози за реализиране на съглашение ", акцентира той.

Изявлението му идва ден, откакто водачът на ислямската република аятолах Али Хаменей съобщи, че при изискване че нуклеарната инфраструктура на Иран не бъде наранена.

Той обаче даде да се разбере, че Иран не има вяра на Запада , който " неведнъж се е отмятал от обещанията си и се е потвърдил, че не заслужава доверие ".
 Иран упрекна
Иран упрекна " кривите сметки " на Съединени американски щати за застоя по нуклеарната договорка

Техеран е подготвен да възобнови договарянията, в случай че Вашингтон има нужната воля

Подобно на Хаменей, Канаани също уточни, че Иран ще продължи да разчита най-вече на опитите си да обезврежда глобите и в същото време ще продължи договарянията за цялостното им унищожаване.

Имаме ясни, кардинални възгледи по отношение на Съвместния изчерпателен проект за деяние (JCPOA) и нуклеарните договаряния, акцентира представителят.

" Въпреки че Иран сложи политиката на обезвреждане на глобите на върха на дневния си ред, като разчита на вътрешния си потенциал и уголемява връзките си със съседски и другарски страни, ислямската република в никакъв случай не е серпантина дипломатическите процеси, целящи отпадане на суровите наказания ", добави Канаани.

Многостранните дипломатически старания за от предишния август, като Иран упрекна Съединените щати, че не са съумели да подсигуряват, че няма да изоставен съглашението още веднъж.

Съединени американски щати едностранно се отдръпнаха от нуклеарната договорка през май 2018 година при някогашния американски президент Доналд Тръмп, който наложи " оптимален санкционен напън " против Иран.
 Иран готви законопроект за овакантяване на нуклеарната договорка
Иран готви законопроект за овакантяване на нуклеарната договорка

Страната ще дефинира оптимален период за договаряния по споразумението
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР